Pagina's

maandag 10 september 2012

ARTISJOKKEN

In de zomer en vroege herfst zijn ze hier in de Provence overal verkrijgbaar: Artisjokken in verschillende kleuren en maten.....Wij kennen ze eigenlijk alleen maar in de vorm van de artisjokhartjes en bodems die wel eens op de pizza gebruikt worden maar ze zijn ook heerlijk, in z'n geheel als voorgerecht en erg simpel te bereiden......




Kies voor een voorgerecht voor de grote groene artisjokken: 1 stuks per persoon.
Verwijder de steel en de meestal wat lelijke onderste blaadjes, zijn de punten van de andere blaadjes ietsjes bruin knip deze er dan af. Dit is meer voor het oog want je eet de blaadjes niet in z'n geheel op!
Zet een grote pan met water op, doe hier de artisjokken met wat zout in en zorg dat ze onder water staan. Kook de artsjokken ca. 45 minuten totdat de bodem helemaal gaar is, je kan dit controleren door voorzichtig in de bodem te prikken met een vork.
Serveer de artisjokken met een ouderwetse franse vinaigrette en/of 'n lichte knoflooksaus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten